Lázár János csütörtökön Gyulán, a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjárás keretében tartott sajtótájékoztatón

felidézte, hogy az ukrajnai háború miatt alapvetően változott meg minden, és a kormány fő célja minden magyar ember biztonságának és létbiztonságának a garantálása. 

Magyarország a béke és a fegyverszünet mihamarabbi kialakítása mellett áll – hangsúlyozta Lázár János. Mint mondta, Brüsszelben azt mondták, a szankciók megállítják, sőt lehet, hogy romba is döntik Oroszországot. Azt is mondták, hogy a szankciók eredménnyel járnak, és hogy azok nem vonatkoznak majd az energiára. Ez mind hazugság volt – jegyezte meg.

20221028 Szeged Átadták az SZTE jogi kar felújított épületét Magyar Ede téren.
Fotó: Karnok Csaba / Délmagyarország

Lázár János beszélt arról is, hogy legfontosabb szakmai programjának tartja a 47-es út jelenlegi nyomvonal melletti négysávúsítását Szeged és Debrecen között.

Úgy véli, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád-Csanád megye felzárkóztatásának egyik legfontosabb eszköze a közlekedésfejlesztés lehet.

Azt mondta, Gyula ki tudta használni az elmúlt évek fejlesztéspolitikáját, a városban létrejövő Airbus helikopteralkatrész-gyár az egész megyének új lehetőséget ad a gazdasági profil megváltoztatásához. Békés megye – a munkaerőpiaci és földrajzi viszonyok, a befektetési lehetőségek és a gazdasági háttér révén – „titkos tartalék és lehetőségmegye” az ország számára – jelentette ki.