Nem kellett sokáig pihennie a kedd reggeli budapesti buszbaleset vétlen sofőrjének, már aznap délután újra utasokat szállított – írja a totalcar.hu. A frontális baleset a XVII. kerületi Helikopter úton történt, nyolcan sérültek meg. Az ütközést az okozta, hogy az egyik sofőr rosszul lett a volánnál. 

buszbaleset, képek
Fotó: Mihádák Zoltán

Bár az első hírek arról szóltak, hogy a vétlen sofőr ezt észlelte, és úgy próbálta megakadályozni a még nagyobb tragédiát, hogy kollégája járműve elé állt, mint kiderült, nem erről volt szó, a karambol őt is váratlanul érte. 

Képeken a BKV-buszok frontális balesete

Nyolcan megsérültek a XVII. kerületi Helikopter úti buszbalesetben.

Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke a baleset délutánján beszélt a sofőrrel. Így derült ki, hogy a vétlen buszvezető már csak annyit látott az ütközés előtt, hogy a másik jármű átment az ő sávjába. 

A fiatalabb, vétlen sofőr nem sokat pihent a reggeli baleset után. Aznap délután már a telephelyen volt, amikor Naszályi beszélt vele, épp a sérült jármű mellett állt.

A buszvezetőknek egy hasonló eset után egyébként nem sok kedvezmény jár. Míg a mozdonyvezetők egy súlyosabb balesetet követően pszichológiai segítséget kapnak, és akár szabadságot is, az autóbuszok sofőrjeivel ezt nem teszik meg. Kisebb koccanásnál, ha lábon vissza lehet vinni a kocsit a telephelyre, akkor egy buszcsere után folytathatják is a műszakot. Nagyobb balesetnél aznap valószínűleg nem kell visszaülniük a kormány mögé, de az már teljesen általános, hogy másnap folytatják a munkát – hacsak ők maguk nem kérnek felmentést néhány napra – írja a lap. 

A rendőrség egyébként vizsgálja a baleset körülményeit.