Közélet

Meghozta döntését a G20-találkozóval kapcsolatban Putyin

Az elmúlt napokban jó néhány találgatás látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy Oroszország vezetője ellátogat-e Indonéziába, a G20 országok vezetőinek találkozójára.

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem vesz részt a legfejlettebb és a legnagyobb feltörekvő országokat tömörítő G20-csoport jövő heti csúcstalálkozóján, Balin – közölte az orosz nagykövetség csütörtökön, véget vetve a Kreml vezetőjének szándékaival kapcsolatos, hónapok óta tartó bizonytalanságnak.

Russian,Federation,President,Vladimir,Vladimirovich,Putin,Speach,First,Floor,View
Fotó: Luca Perra / Shutterstock

Julija Tomszkaja, az indonéziai orosz nagykövetség protokollfőnöke az AFP francia hírügynökségnek azt mondta

Megerősíthetem, hogy Szergej Lavrov (külügyminiszter) fogja vezetni az orosz delegációt a G20-ak találkozóján. Putyin elnök programja még kidolgozás alatt áll, lehet, hogy virtuálisan részt vesz

– tette hozzá.

A bejelentést több hónapos bizonytalanság előzte meg azzal kapcsolatban, hogy az orosz elnök vajon jelen lesz-e a G20 állam- és kormányfőinek november 15–16-i, Indonézia által rendezett csúcstalálkozóján.

Egy másik, a csúcstalálkozó szervezéséhez közel álló forrás azt mondta az AFP-nek, hogy az orosz elnök részvétele nagyon valószínűtlen, és hogy őt a külügyminisztere helyettesíti.

Szergej Lavrov idő előtt távozott a G20-ak diplomáciai vezetőinek júliusi, Balin tartott találkozójáról,

miután több kollégája bírálta őt Oroszország ukrajnai háborúja miatt.

Elmaradhat a herszoni csata, az oroszok visszavonulnak

Visszavonulnak a Dnyeper másik oldalára az oroszok, mivel a folyó nyugati partján nem tudják biztosítani a hadsereg ellátását.

Indonézia komoly nyomás alatt áll a Nyugat részéről, hogy az ukrajnai háborúra válaszul kizárja Oroszországot a találkozóról.

A délkelet-ázsiai ország azonban, amely a nagy blokkoktól független diplomáciát támogatja, azzal érvelt, hogy

a csúcstalálkozót rendező államnak semlegesnek kell maradnia.

Joko Widodo indonéz elnök augusztusban azt közölte, hogy Vlagyimir Putyin elfogadta a meghívását.

Szürreális ajándékokkal hálálkodik Putyin az észak-koreai diktátornak

Állati ügyek a Koreai-félszigeten: miközben északon Kim Dzsongun az amerikai titkosszolgálat szerint lőszerekért kaphatta meg kedvenc lovait a Barátság hídon az oroszoktól, délen az egykori elnöknek valószínűleg le kell mondania méregdrága kedvenceiről.

 

Szergej Lavrov Oroszország Vlagyimir Putyin Indonézia G20 Putyin
Kapcsolódó cikkek