Tettenértük a dollárbaloldalt! Van egy képernyőmentésem Korányi Dávidék (Action for Democracy) honlapjáról, amely végérvényesen bizonyítja, hogy a baloldal hónapok óta hazudik arról, pontosan kitől és mire érkezett a 3 milliárd forintnyi dollár – írja Facebook-posztjában Rákay Philip.

Azt mondták, hogy az amerikai dollárok nem kampányra, hanem kultúraváltásra érkeztek. Azt mondták, hogy csak magyar útlevéllel lehetett adakozni. Azt mondták, hogy mikroadományozók ezrei dobták össze a pénzt. De hazudtak!

– írja bejegyzésében Rákai Philip

Mint írta, a tagadhatatlan bizonyítékot a posztról videóban lehet megnézni. 

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága szerdán nyilvánosságra hozta az ellenzék külföldről való finanszírozását vizsgáló titkosszolgálati jelentés minősítés alól feloldott főbb megállapításait – írta korábban az Origo.

A dokumentumból kiderül, hogy a Márki-Zay Péter által beismert 1,8 milliárd forinton felül további mintegy 1,2 milliárd érkezett az Egyesült Államokból az ellenzékhez a Korányi Dávid vezette Action for Democracy nevű szervezeten keresztül.  

A jelentés szerint a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak utalt 1,8 milliárd forint mellett a DK-közeli Ezalényeg.hu kiadója, az Oraculum 2020. Kft. több mint egymilliárd, a Bajnai Gordon-féle DatAdat cégcsoport közel 150 millió, a Gemius Hungary Kft. pedig mintegy 3 millió forintot kapott Karácsony Gergely főtanácsadójának amerikai szervezetétől. 

Összesen tehát 3,015 milliárd forintnyi külföldi pénzt utaltak a kampányra.

A megafonos Rákay Philip ma délutáni videója a baloldali politikusok szinte minden állítását megcáfolta az Amerikából érkező dollármilliókkal összefüggésben. Kiderült, hogy a hivatalos adománygyűjtő felületük szerint mindössze tizenegy személy adta össze az Action for Democracy által magyar számlákra utalt 3 milliárd forintot. Az is egyértelművé vált, hogy az adakozóknak nem kellett megadni az útlevélszámot a felajánlások befizetéséhez, és már az sem vitás, hogy a pénz nem valamiféle kultúraváltáshoz, hanem a választásokhoz kellett – írja az Origo.hu.