BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány Ferencék állatkerti bundázással vádolják Karácsony Gergelyt

A DK szerint személyre szabott vezetői pályázat keretében döntenek arról, ki irányítsa a jövőben a Fővárosi Állat- és Növénykertet.

„Felszólítjuk a főpolgármestert a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói pályázatának érvénytelenné nyilvánítására, és egy új pályázat kiírására” – írja közleményében a Demokratikus Koalíció fővárosi frakcióvezetője, Szaniszló Sándor.

Fotó: Kurucz Árpád / Magyar Nemzet

A XVIII. kerületi polgármester azt állítja, Karácsony Gergely pályázati felhívást adott ki a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói pályázatának betöltésére, és tudomása van arról, hogy a kiírt főigazgatói pályázatra többen jelentkeztek, közöttük nemzetközi szinten is elismert szakemberek, multinacionális cégnél tapasztalatot szerzett vezetők, illetve egy hasonló profilú vállalat korábbi vezetője is, ennek ellenére a mai bírálóbizottsági döntésre csak egy jelöltet engedtek be – az állatkert egyik kommunikációs munkavállalóját –, mindenki mást anélkül zártak ki, hogy lehetőséget kaptak volna a személyes bemutatkozásra.

A Demokratikus Koalíció visszautasítja a vezetői pályázatok testre szabását és megbundázását! 

– írja a párt, amely felszólítja Karácsony Gergelyt egy új, tisztességes pályázat kiírására.

Szaniszló Sándor egyébként polgármesterként élére állt annak a kezdeményezésnek, hogy ellenzéki vezetésű kerülete légiutas-adót vessen ki – a Világgazdaság által megkérdezett légiipari ügyvezető és adószakértő is úgy véli, jogszerűtlen az intézkedés, amely ráadásul hatalmas csapást mérne a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér régiós erejére is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.