Kedd hajnalban egy gyenge hidegfront okoz szórványos záporokat, és a nap első felében szélerősödést. Napközben már sok napsütés várható, esetleg keleten lehet egy-egy zápor,

 4 és 11 fok között alakul a hőmérséklet 

– írja a Köpönyeg.hu.

Szerdán a napsütés mellett északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de eső nem alakul ki. A déli, délkeleti szél néha megélénkül, 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Csütörtökön északon és keleten rétegfelhős, párás, foltokban ködös lesz az idő. A Dunántúlon ugyanakkor előbukkan a nap. A hőmérséklet 5 és 13 fok között változik, délnyugaton lesz tavaszias idő.

Korcsolyázók napsütéses időben karácsony első napján a Városligeti Műjégpályán 2022. december 25-én.  
Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Pénteken a nap első felében délen és keleten szórványosan várható eső, záporeső; majd északnyugat felől csökken a felhőzet. Estétől sűrű ködfoltok jelennek meg. Enyhe, 10-11 fok körüli időnk lesz. A déli szél megerősödik.

Szilveszter napján erősen felhős, az ország északkeleti, északi tájain tartósan párás, estétől ködfoltos idő lesz. Délnyugaton szűrt napsütés is lehet. A délnyugati szél élénk marad, 9 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk.

Újév napján az ország déli felén tavaszias idő lesz szűrt napsütéssel, erős déli széllel, 10-15 fokos maximumokkal. Északon maradhat a ködfelhős, hűvösebb idő.