Közélet

Szilveszterkor is menekülnek Ukrajnából

Továbbra is ezrével menekülnek Magyarországra Ukrajnából, a háború és az általa okozott nyomorúság nincs tekintettel karácsonyra vagy évbúcsúztatásra.

Ukrajnaiak tízezrei búcsúznak az óévtől menekülés közben, csak Magyarországra pénteken több mint 12 ezren léptek az Országos Rendőr-főkapitányság szombati közleménye szerint.

Kijev, 2022. december 19.
Orosz dróntámadás következtében kigyulladt infrastrukturális létesítmény Kijevben 2022. december 19-én hajnalban. A kijevi hatóságok arról számoltak be, hogy több mint húsz iráni gyártmányú drónt észleltek a főváros légterében, melyek közül legalább 15-öt lelőttek. Előzetes értesülések szerint a támadás nem követelt halottakat vagy sebesülteket.
Fotó: MTI / EPA

Az ukrán határszakaszon 6954-en érkeztek, és Románia felől 5659-en jöttek, azt állítva, hogy Ukrajnából indultak.  

A rendőrség 275 embernek állított ki harmincnapos ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ők az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál szerezhetnek végleges tartózkodásra jogosító papírt. Szombaton 70 menekülő, köztük 46 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

A kijeviek 29 teljes napot töltöttek idén az óvóhelyen

A főváros ellen a háború kezdetétől most péntekig 52-szer indítottak támadást. Ezekben 120 ember – közöttük öt gyermek – halt meg, 495-en megsebesültek, közöttük 30 gyermek – közölte Szerhij Popko, a kijevi városi katonai közigazgatás vezetője.

 

menekültek rendőrség háború ukrajnai menekültek szilveszter
Kapcsolódó cikkek