BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Cunami sújthatja Indonéziát

Földrengés rázta meg a délkelet-ázsiai országot, riasztást adtak ki.

Miután egy 7,9-es erősségű földrengés rázta meg Indonézia Maluku tartományát helyi idő szerint kedd hajnalban, a térségre szökőárriasztást adtak ki – közölte az Európai Földközi-tengeri Szeizmológiai Intézet.

Residents are seen near a building that was destroyed by the
Fotó: SOPA Images (archív)

A rengés központját a föld felszínétől 97 kilométer mélyen, a Tanimbar-szigetcsoporttól 148 kilométerre északnyugatra mérték. Az eset után a szigetcsoport Maluku Barat Daya körzetének tengerparti lakosait a hatóságok arra kérték, hagyják el otthonukat, és magasabb helyeken keressenek fedezéket az esetleges cunami elől – közölte a Hszinhua hírügynökséggel Eva Tuhumury, az indonéziai katasztrófakezelési hatóság egyik vezető tisztviselője.

Az Indonézia főszigetétől 800 kilométerre levő országrész a Banda-tenger és az Arafura-tenger között található, a hírek egyelőre nem szólnak károkról és sérülésekről.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.