Elvis Presley és Priscilla Presley egyetlen gyermeke, Lisa Marie Presley csütörtökön, kaliforniai otthonában 54 évesen meghalt. A Memphisben található legendás Graceland-kastélyt Lisa Marie az apja 1977-es halálát követően örökölte, a Tennesse államban található ingatlannak pedig most új tulajdonosa lesz – számolt be róla a New York Post.

TCL Chinese Theatre Hosts Handprint Ceremony Honoring Priscilla Presley, Lisa Marie Presley And Riley Keough
Elvis Presley
Fotó: Jon Kopaloff / Getty Images

A portál cikkéből az is kiderült, ki örökölte meg az énekesnő vagyonát:

három lányára száll a Graceland.

Lisa Marie legidősebb lánya, a 33 éves Riley első, Danny Keough-fal kötött házasságából született – a pár másik gyereke, Benjamin 2020-ban öngyilkos lett. A 14 éves ikrek, Harper és Finley pedig második férjétől, Michael Lockwoodaltől vannak.

A Graceland-kastély nagy jelentőségű a család életében. Nem csupán Lisa Marie gyermekkori otthona volt, hanem Elvis is itt halt meg 1977-ben, 42 éves korában. Az énekes lánya az ingatlant a 25. születésnapján kapta meg egy vagyonkezelőtől, ahol addig letétben volt.
A kastély mellett Lisa Marie mintegy 100 millió dollárt kapott, azonban a nem megfelelő gazdálkodás és a balul sikerült befektetések miatt a pénz majdnem teljes egészében elveszett.

Annak érdekében, hogy hasonló ne történjen a Gracelanddel, Lisa Marie és 77 éves édesanyja, Priscilla egy alapot hozott létre The Elvis Presley Trust néven, a National Bank of Commerce segítségével. A bevételek növelése céljából a Graceland, amelyet 1957-ben 100 ezer dollárért vásárolt meg Elvis, megnyitotta a kapuit a látogatók előtt, az épületet pedig nem csupán bejárni lehet, de vendégéjszakákat is kínál az érdeklődőknek.

A kastélyt és a hozzá tartozó birtok értékét napjainkban 500 millió dollárra becsülik.

A Presley család bejelentette, hogy január 22-én nyilvános megemlékezést tartanak Lisa Marie Presley emlékére a birtokon. A tervek szerint itt helyezik örök nyugalomra édesapja és néhai fia, Benjamin mellett.