Elsősorban a gyerekek genderideológiával szembeni védelméről és más oktatási kérdésekről egyeztetett pénteken több órán keresztül Orbán Viktor miniszterelnök Pintér Sándor belügyminiszterrel és a kormány több tagjával, illetve államtitkárával a Karmelita kolostorban – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Közösségi oldalán a kormányfő azt írta: az óbudai iskolában történtek szülőként megrázták és felháborították.

ORBÁN Viktor; PINTÉR Sándor
Fotó: Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda

A miniszterelnök reggeli rádióinterjújában elmondta, hogy az óbudai iskolában történtek miatt a belügyminisztertől a nap folyamán nagyon világos választ vár arra, hol vannak azok az állami emberek, akiknek az a dolguk, hogy vigyázzanak a gyerekeinkre. Hozzátette, 

csak akkor tudjuk megvédeni a gyerekeinket a genderideológiával szemben, ha bemutatjuk a felmerülő veszélyeket, és itt az államnak kötelessége van.

Orbán reggel elmondta, hogy a genderideológia nem egy hülyéskedés vagy épp jópofa marháskodás, és nem is trendi dumcsi, hanem egy olyan veszély, amely ellen meg kell védeni a gyerekeinket.

Este pedig közösségi oldalán írt arról, mennyire megrázták és felháborították szülőként az óbudai iskolában történtek. „Politikusként az a feladatom, hogy mindent megtegyek azért, hogy ilyen soha többet ne fordulhasson elő. Ezért ma délután egyeztettem Pintér Sándor belügyminiszterrel. Gyermekeink védelme az első és legfontosabb!” – írta.