Mint arról a Világgazdaság is írt, Hadházy Ákos, korábban LMP-s, jelenleg független képviselő vagyonnyilatkozatában nehezen olvasható, hogy hol található az újonnan megszerzett lakása. A politikus most a közösségi oldalán magyarázza, mi is a helyzet: Facebook-oldalán közölte, hogy a 30 négyzetméteres ingatlan valóban Bécsben található, mint arra a legtöbben tippeltek. A képviselő bejegyzésében arról is ír, hogy a lakást befektetési célból vette, a korábbi háza eladásából, valamint hitelből. Ezt támasztja alá, hogy míg tavaly 9,5 millió forintos tartozása volt, addig az idei évre 8,6+7,5 millióra nőtt a hitelintézetek felé fennálló adóssága, míg magánszemély felé 3,9 milliós tartozása van.

HADHÁZY Ákos Budapest, 2018. december 12.Hadházy Ákos független képviselő felszólal az ügyészség 2017. évi tevékenységéről szóló beszámoló vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 13-án.MTI/Soós LajosBudapest, 2018. december 12.
Hadházy Ákos független képviselő felszólal az ügyészség 2017. évi tevékenységéről szóló beszámoló vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 13-án.
MTI/Soós Lajos
Fotó: Soós Lajos / MTI

Érdekesség, de az Origo írása hívta fel a figyelmet arra, hogy Hadházy a vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel állatorvosi cége, a Hadházy-Vet Kft. bevételeit vagy nyereségét. Ugyanakkor az Igazságügyi Minisztérium adatbázisa alapján 2021-ben 70 millió forint volt a cég nettó árbevétele.

A képviselő megszabadult az előző vagyonnyilatkozata óta három gépjárműtől is, valamint több mint 6 millió forint értékű államkötvénytől. 

Úgy tudjuk, hogy a járművektől azért tudott megválni, mert ő használ egy a cége tulajdonában lévő 27 millió forintos kisbuszt.

A politikus munkája viszont úgy tűnik, többek tetszését is elnyerte, ugyanis szemben a 2021-ben adományként kapott 7,6 millió forintos összeggel, tavaly már 16,8 milliót kapott, ami részben a választási év, részben az eskütételével és ezzel kapcsolatban tiszteletdíjának visszatartásával kapcsolatos problémákkal magyarázható.