Hamis Rolex karórákat, luxusmárkájú babaruhákat, táskákat és parfümöket találtak 170 millió forint értékben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy utasokkal teli német furgon román rendszámú utánfutójában – jelentette be péntek a

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
NAV
dior, rolax, óra, pulcsi, babaruha
Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A kommünikében azt írták, hogy fekete fóliával körbetekert kartondobozokkal volt megpakolva egy utasokkal teli német furgon román rendszámú utánfutója. Amikor a pénzügyőrök megállították az M5-ös autópályán, az autó sofőrje azt mondta, postacsomagokat szállít Németországba, de a fuvarlevelén azok nem szerepeltek.

Hatalmas mennyiségű hamis mosószert foglalt le a NAV

A lefoglalt mosószer értéke 1,7 millió forint.

A kockázatosnak ítélt szállítmányt tételesen átvizsgálták a járőrök. Az alaposan becsomagolt dobozokban ismert márkajelzésekre hasonlító felirattal ellátott táskák, babaruhák is voltak, mellett hamis Rolex karórákat, parfümöket is rejtettek a csomagok. Valamennyi terméket a védjegyek tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba.

A csaknem 170 millió forintot érő szállítmányt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

Szakértők szerint a hamis illatszerek, ruhaneműk és egyéb termékek az egészségre is ártalmasak lehetnek, ezért a kiszűrésük különösen fontos.