Egy hét alatt több mint 3,2 millió példányban kelt el Harry herceg Spare (Tartalék) című memoárja. A Penguin Random House kiadó csütörtöki közleménye szerint csak az Egyesült Államokban 1,6 milliót vásároltak meg a könyvből, amely jó úton jár afelé, hogy minden idők legnagyobb példányszámban megvásárolt memoárjai közé kerüljön. 

London, 2023. január 10.Harry hercegnek, III. Károly brit király másodszülött fiának Spare (Tartalék) című emlékiratával egy vevő egy londoni könyvesboltban 2023. január 10-én, miután éjféltől megkezdték a könyv árusítását.MTI/EPA/Andy Rain London, 2023. január 10.
Harry hercegnek, III. Károly brit király másodszülött fiának Spare (Tartalék) című emlékiratával egy vevő egy londoni könyvesboltban 2023. január 10-én, miután éjféltől megkezdték a könyv árusítását.
MTI/EPA/Andy Rain
Fotó: Andy Rain

A brit kiadó adatai szerint Nagy-Britanniában a forgalmazása első napján 400 ezer fogyott a könyvből, beleértve az e-könyves és hangoskönyves változatot is. A Spare – amelyből Harry bevallása szerint több botrányos részletet is kihagyott – 15 nyelven már megjelent, ésvelőkészületben van további tíz nyelvre való fordítása. A 407 oldalas mű magyarul március 17-én jelenik meg a Corvina kiadásában, Tartalék címmel.

A memoárt az Amerikában élő sussexi herceg J. R. Moehringer amerikai íróval együtt jegyzi, aki Andre Agassi Open című memoárján is dolgozott. Ő írta a The Tender Bar című könyvet is, amiből Iskola a pult mentén címmel George Clooney forgatott filmet Ben Affleck főszereplésével.