Közélet

Orosz telefonbetyárok verték át Trump hadügyminiszterét

Mark Esper pedig elmondta nekik, hogy az ukránok az amerikaiaknak végzik el a piszkos munkát.

Petro Porosenko volt ukrán elnök képviselőinek adták ki magukat orosz telefonbetyárok, és elérték Mark Espert, aki 2019–2020 között volt az Egyesült Államok hadügyminisztere. A TASZSZ beszámolója szerint a Lexus álnéven ismertté vált Alekszej Sztoljarov és a Vovanként emlegetett Vlagyimir Kuznyecov beszélt a volt miniszterrel.

NEW YORK - MAY 16: The Late Show with Stephen Colbert and guest Sec. Mark Esper during Mondays May 16, 2022 show.
Mark Esper Stephen Colbert késő esti műsorában.
Fotó: y Scott Kowalchyk / CBS via Getty Images

A becsapott minisztert az Egyesült Államok szerepéről kérdezték az ukrajnai háborúban.

Az ukrán nép azt a piszkos munkát végzi, amelyet mi magunk itt, az Egyesült Államokban nem akartunk elvégezni, és ezért fogjuk továbbra is támogatni önöket mindennel, amivel tudjuk, legyen szó lőszerről, fegyverekről vagy hírszerzési értesülésekről

– válaszolta nekik az exminiszter, aki azt is kifejtette, hogy az Egyesült Államok számára problémát jelent Oroszország növekvő befolyása más országokban, így az afrikai kontinensen is.

Az egykori tárcavezető ugyanakkor aggodalmát fejezte ki, hogy amerikai technológia kerülhet harmadik országok kezébe az Ukrajnának szánt fegyverszállítások révén. Hangsúlyozta, Washington fontosnak tartja, hogy ezek az eszközök ne kerüljenek rossz kezekbe.

 

Mark Esper átverés telefonbetyárok
Kapcsolódó cikkek