Egy lengyel–brit párnak, Dominika és Vince Clarke-nak vasárnap délután a lengyelországi Krakkói Egyetemi Kórházban születtek ötös ikrei – írja az msn.com. Az új jövevények a Charles Patrick, Henry James, Elizabeth May, Evangeline Rose és Arianna Daisy nevet kapták.

Quintuplets Born In Krakow, Poland
Egy nővér gondoskodik az inkubátorban fekvő ötös ikrekről Krakkóban, február 14-én.
 Fotó: Beata Zawrzel / NurPhoto

Az újszülöttek a várandósság hetedik hónapjában, császármetszéssel jöttek világra.

Egy ilyen terhesség 52 millióból egyszer fordul elő. Matematikus vagyok, szeretem az ilyen statisztikákat. Még a lottónyereménynek is nagyobb az esélye

– mondta az anyuka. 

Az elmúlt 10 hétben a férj, Vince otthon maradt, és vigyázott a másik hét gyermekükre, míg Dominika megfigyelés alatt maradt a kórházban. A saját vállalkozást működtető pár akkor ismerkedett meg egymással, amikor a Dominka Nagy-Britanniában dolgozott. Hat évvel ezelőtt Lengyelországba költöztek, és egy erdőben építettek házat.

A kórház történetében ez a második alkalom, hogy ötös ikreket hoztak világra. 

Február 12-én, vasárnap délután 2 óra után ötös ikreket köszöntöttünk a világra

– írta a kórház a Facebook-oldalán.

A kórházi dolgozók szerint az anya és a gyermekek jól vannak. 

Vasárnap Ryszard Lauterbach professzor arról számolt be, hogy a három lánygyermeknek légzéstámogatásra volt szüksége, míg a két fiúnak gépi lélegeztetésre. Most mind az öt csecsemő légzéstámogatást kap: ez nagyobb reményt ad arra, hogy a tüdő jobban és gyorsabban fejlődjön – mondta.

 

Borítókép forrása: Beata Zawrzel / NurPhoto