Belehalt egy cápa harapásaiba egy 59 éves ausztrál férfi a Franciaországhoz tartozó, csendes-óceáni Új-Kaledónia partjainál. A turista Nouméában, a sziget székhelyén úszott az óceánban, a parttól mintegy 150 méterre támadta meg a tengeri ragadozó, és többször is megharapta – közölték hétfőn a helyi hatóságok.

A támadás helyszíne, a Chateau-Royal strand.
Fotó: Theo Rouby / AFP

Az áldozatot két, a közelben csónakázó férfi vitte partra, ahol a vízi mentők igyekeztek életben tartani, azonban egyik lábán és két karján olyan súlyosan megsérült, hogy az újraélesztési kísérletek ellenére a helyszínen meghalt.

A baleset idején sokan voltak a vízben a Chateau-Royal strandon, azonnal a partra rohantak, a rendőrség pedig kiürítette a területet. 

Az ügyben eljárás is indult, mert a cápatámadás elkerített és szakképzett személyzet által felügyelt területen történt.

A város polgármestere, Sonia Lagarde a környék összes strandját lezáratta, és elrendelte a tigriscápák és a bikacápák befogását a közeli vizeken. Követésükre drónokat vetettek be, kettőt észre is vettek, mielőtt sötétedéskor lezárták a műveletet.

Nem ez az első cápatámadás a környéken, a múlt hónapban a közelben egy 49 éves fürdőzőt sebesített meg egy cápa, pár nappal később pedig egy szörföst támadott meg egy másik, ám ő nem sérült meg.