Az Ukrán Fegyveres Erők különleges erőinek elitje külföldi zsoldosokkal együtt megtámadta az orosz csapatok állásait a Donyeck melletti Marinka régióban ma reggel. A támadás azonban kudarcot vallott, számoltak be szakértők a Telegramon.

A hírt közlő orosz lapok szerint az ukránok felszerelésének és személyzetének több mint fele megsemmisült a tűzkár következtében.

Korábban a Yug csoport sajtóközpontjának vezetője elmondta, hogy Marinka térségében a Déli Katonai Körzet gépesített alakulatának rohamosztagai megsemmisítettek egy legfeljebb nyolc fős ellenséges gyalogos csoportot, és lelőttek egy pilóta nélküli repülőt.

A Kyiv Independent szerint viszont az ukrán katonaság azt állítja, hogy az orosz fél Avdijivka bekerítésével próbálkozik, de "kimerült". Mint írják az orosz erők megpróbálják bekeríteni a Donyecki területhez tartozó Avdijivkát és támadják Marinkát.

Az oroszok információi szerint pedig Herszon régióban a kijevi parancsnokság készülődik valamire. Szerintük, az ukrán fegyveres erők folytatják a felkészülést a Dnyeper átkelésére a bal partján lévő hídfő elfoglalásával.

Egy japán lapnak adott interjújában viszont Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt közölte, hogy Ukrajna még nem indíthatja meg korábban bejelentett ellentámadását tavasszal, mivel nem rendelkeznek megfelelő mennyiségű fegyverrel, amit partereiktől várnak. Zelenszkij szerint Ukrajnának lőszerre és vadászrepülőgépekre is szüksége van.