Meg kellett műteni Joe Biden amerikai elnököt, miután rákos bőrelváltozást fedeztek fel a mellkasán. A hírről az elnök orvosa számolt be pénteken, aki közölte: bazálsejtes karcinómát fedeztek fel a politikuson, amely a leggyakoribb bőrrák, ezt az elváltozást kellett leműteni. 

US President Joe Biden arrives to speak to members of the media before boarding Marine One on the South Lawn of the White House in Washington, DC, US, on Wednesday, Jan. 11, 2023. Biden and First Lady Jill Biden are traveling to Walter Reed National Military Medical Center where the First Lady will undergo an outpatient procedure to remove a small lesion found during a skin cancer screening.
Fotó: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

A beavatkozás mindössze néhány nappal azelőtt történt, hogy az amerikai elnök Kijevbe látogatott. 

Dr. Kevin O'Connor szerint minden rákos szövetet sikeresen eltávolítottak az elnök testéről a február 16-i beavatkozás során, további kezelésre pedig ebben az ügyben nincs szükség, de 

azért Biden továbbra is rendszeresen ellenőrizteti majd bőrét a szakemberekkel 

– írja a Bloomberg

Az orvos szerint az érintett bőrfelület szépen begyógyult. O'Connor szerint ez a rákfajta nem úgy terjed, mint azok, amelyek a belső szerveket támadják meg, de idővel nagyra tudnak nőni, így érdemes minél hamarabb leszedetni ezeket az elváltozásokat.