Közélet

Rendkívüli: Varsóba indult, de úgy tűnik, Kijevben kötött ki Joe Biden

Ha igaz a hír, akkor ez a háború elmúlt egy évének egyik legfontosabb momentuma. FRISSÍTÉS: hírügynökségi jelentések szerint valóban Kijevbe érkezett Joe Biden amerikai elnök.

A jelek szerint mégsem Lengyelországba, hanem Ukrajnába érkezett meg Joe Biden amerikai elnök váratlanul. Legalábbis erre utalnak a legfrissebb jelek a közösségi oldalakon: amerikai légierő gépei járőröznek a lengyel–ukrán határon, Kijev belvárosát pedig teljesen lezárták a forgalom elől. 

FRISSÍTÉS: Hírügynökségi jelentések szerint valóban Kijevbe érkezett Joe Biden amerikai elnök.

WASHINGTON, DC - FEBRUARY 16: U.S. President Joe Biden speaks about the U.S. response to the high-altitude Chinese balloon and three other objects that were recently shot down by the U.S. military over American airspace, in the South Court Auditorium at the White House complex February 16, 2023 in Washington, DC. The balloon incident prompted U.S. Secretary of State Antony Blinken to cancel a planned visit to Beijing, China.
Fotó: Drew Angerer / Getty Images

Több olyan videó is kering a Twitteren, amelyen egy amerikai autókból álló konvoj halad át Kijev kihalt utcáin. Egyelőre hivatalosan senki sem erősítette meg, de nem lenne meglepő, ha Biden tényleg Kijevbe utazott volna. Ez a háború eddigi legfontosabb momentuma lehet. 

Joe Biden Lengyelországba utazik

Joe Biden a héten Lengyelországba utazik, hogy megvitassák az orosz–ukrán háború helyzetét. Kérdéses, hogy az elnök ellátogat-e a szomszédba, Ukrajnába is. Az elnök a tervek szerint találkozik Andrzej Duda lengyel elnökkel és a keleti NATO-szövetségesek úgynevezett bukaresti kilences csoportjának vezetőivel.


 

 

orosz-ukrán háború Kijev Joe Biden Zelenszkij
Kapcsolódó cikkek