„Hosszú távú célunk, hogy magyar fejlesztésű fegyverek gyártásával, hazai beszállítói hálózattal rendelkezzünk, ami stratégiai fontosságú Magyarország biztonsága szempontjából” – írta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter szombaton a közösségi oldalán.

20221109 KecskemétÜnnepélyes keretek között tette le szerdán katonai esküjét az a 111 honvéd, aki elsőként vett részt a honvédség nyolchetes Egységes Alapkiképzési Programjában. A MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott eskütétel alkalmából Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka köszöntötte a frissen avatott szerződéses és önkéntes honvédeket.Fotó: Bús Csaba BCS Petőfi NépeKépen: Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter 20221109 Kecskemét

Ünnepélyes keretek között tette le szerdán katonai esküjét az a 111 honvéd, aki elsőként vett részt a honvédség nyolchetes Egységes Alapkiképzési Programjában. A MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott eskütétel alkalmából Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka köszöntötte a frissen avatott szerződéses és önkéntes honvédeket.

Fotó: Bús Csaba BCS Petőfi Népe

Képen: Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

A miniszter a bejegyzés szerint a Lőkísérleti Vizsgáló Osztálynál tett látogatást Táborfalván. Szalay-Bobrovniczky Kristóf a bejegyzéshez készített videójában azt mondta, Táborfalván tesztelik a Magyar Honvédségben rendszeresített kézifegyvereket, valamint a különböző védőeszközöket, amelyeket a rendőrség és a katonaság használ.

Lázár János: beszéljünk világosan, Magyarországon fegyvergyárak fognak épülni

Az építési és közlekedési miniszter arról is beszélt, hogy az évtized végére a Kárpátoktól délre a magyar lesz a vezető hatalom a régióban.

Itt tesztelik azokat az eszközöket, amelyek hosszú évek óta tartó munkával hamarosan a Magyar Honvédségben rendszeresített magyar gyártmányú kézifegyverek lesznek. Pisztoly, golyószóró, gépkarabély, géppuska

– tette hozzá. Megjegyezte: ezeket is magyar mérnökök fejlesztésével, Magyarországon fogják gyártani, és Táborfalván, a Lőkísérleti Vizsgálati Osztálynál fogják tesztelni.