Helyi idő szerint reggel fél 9-kor kapta a louisville-i rendőrség a riasztást a belvárosi Old National Banknél, a Louisville Bats baseballstadionja közelében történt lövöldözés miatt, és egy rendőrtiszt nyilatkozata alapján a helyszínre sietve szinte azonnal szembetalálták magukat a gyanúsítottal, aki még mindig lövéseket adott le.

Six Killed In Mass Shooting At A Private School In Nashville
NASHVILLE, TN - MARCH 27: School buses with children arrive at Woodmont Baptist Church to be reunited with their families after a mass shooting at The Covenant School on March 27, 2023 in Nashville, Tennessee. According to initial reports, three students and three adults were killed by the shooter, a 28-year-old woman. The shooter was killed by police responding to the scene. (Photo by Seth Herald/Getty Images)
A kép illusztráció, a márciusi nashville-i iskolai lövöldözés helyszínén készült.     Fotó: Seth Herald

A lövöldözésben legalább öten meghaltak és nyolcan megsérültek. Meghalt a tettes is, de az eddigi jelentések alapján nem világos, hogy őt is az öt áldozathoz sorolták-e. A nyilatkozó, Paul Humphrynak – a louisville-i rendőrség helyettes parancsnokának – a The New York Times szerint arról sem volt még információja, hogyan halt meg az elkövető, és egyelőre az indítóok sem ismert.

Öt ember a bankban vesztette az életét és legalább nyolc embert, köztük egy rendőrt kórházba szállítottak. Ketten, köztük a rendőr kritikus állapotban vannak.

Fegyveres rendõr egy  lövöldözés helyszínén a Kentucky állambeli Louisville központjában 2023. április 10-én.
Fotó: Reid Cornell

Andy Beasher, Kentucky kormányzója elmondta, hogy szinte mindenkit ismert a bankban, hiszen korábban az épületből folytatta állami főügyészi kampányát.  

Van egy nagyon közeli barátom, aki ma nem élte túl. És van egy másik közeli barátom, aki szintén nem, és egy, aki kórházban van, és remélem túléli

– mondta.

 A rendőrség még vizsgálta a helyszínt, amikor még egy lövöldözés volt, alig három kilométernyire egy főiskolánál, amelyben egy ember meghalt és egy megsérült. A rendőrség szerint a két eset közt nincs összefüggés.

Nashville-i iskolai lövöldözés: az elkövető előre kitervelhette a támadást

A házkutatás során több bizonyítékot is találtak a rendőrök, amelyek alátámasztják, hogy előre kitervelt támadásról van szó.