Gérard Depardieu francia színészt 13 nő vádolja nemi erőszakkal – írja a Politico a francia oknyomozó hírportál, a Mediapart cikkére hivatkozva.

Training of special units of the SSU in Kiev
Training of special units of the SBU on the proving ground near Kiev, Ukraine on 24 March 2018. (Photo by Maxym Marusenko/NurPhoto via Getty Images)
Fotó: Getty Images

A 74 éves színészt tucatnyian most azzal vádolják, hogy szeméremsértően tapogatta őket, és több alkalommal nem helyénvaló megjegyzéseket tett feléjük a filmforgatások során, valamint a forgatáson kívül is.

Az érintettek közül hárman tanúskodtak a rendőrségen, de egyikük sem tett feljelentést, mert attól tartottak, hogy szavuknak kevés súlya lenne a francia filmművészet egyik legnagyobb ikonjával szemben – írja a Mediapart.

A színész azonban az elmúlt években számos ellentmondásos ügybe keveredett: először az Oroszországhoz fűződő kapcsolatai miatt, miután 2013-ban orosz útlevelet szerzett, hogy ne kelljen megfizetnie a francia kormány által a leggazdagabbakra kivetett adót, majd 2018-ban Charlotte Arnould francia színésznő nemi erőszakkal, illetve szexuális zaklatással vádolta meg.

A színész tagadja az ellene felhozott vádakat. Az egyszeres Oscar-jelölt Depardieu Franciaország egyik legfoglalkoztatottabb színésze, több mint 200 filmben játszott.