BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szívszorító módon őrzik az emlékét a fiatalon megkéselt rendőrnek

Baumann Pétert, a BRFK főtörzsőrmesterét és két társát Sz. Szilárd megkéselte. A fiatal rendőr a kórházba szállítás után meghalt.

A fájdalom nem múlik. A XI. kerületi kollégáinknál jártunk. Baumann Peti emlékét féltőn őrzik. A kapitányságon lévő emlékhelyen mindig van friss virág és mécses

– olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-posztjában.

Korábban a Világgazdaság is beszámolt az Újbudán történt rendőrgyilkosságról, az elkövető három rendőrre támadt rá. 

A meggyilkolt rendőr februárban lett volna 30 éves.

Elképzelhető, hogy a férfi elmeelborulást okozó drogot, kristályt fogyasztott. Mindenesetre nem befolyásolja számára kedvezően a büntetőeljárást, ha droghasználattól vált agresszív ámokfutóvá. Az orvosi vizsgálat a rendőrgyilkos droghasználatára és az alkoholvizsgálatra is kiterjed. Az ügyészség szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta a letartóztatást, orvosi szakvélemény alapján az ülésen ezt azzal kiegészítve, hogy 

a letartóztatás végrehajtási helyeként a bíróság az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölje ki. 

A bíróság megállapítása szerint „a megalapozott gyanú – mint a kényszerintézkedés általános feltétele – a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján észszerű kétely nélkül fennáll, ezenkívül az ülésen a gyanúsított tényfeltáró, beismerő vallomást tett”. Korábban ezt megtagadta.  

A főtörzsőrmestert Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá léptette elő. Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy temetésével egy időben a rendőrök az egész országban egy percre bekapcsolták a szolgálati autókon a kék lámpát és a szirénát, hogy így emlékezzenek és tisztelegjenek az elhunyt rendőr emléke előtt. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.