Tinédzserek százai rohamozták meg Chicago belvárosának utcáit szombat este, autók ablaküvegeit törték be, járókelőkre támadtak, a turisták pedig kétségbeesetten menekültek el a helyszínről – számolt be a Fox News. 

Szemtanúk szerint a tizenévesek csoportjai Bluetooth hangszórókból bömböltették a zenét, és az autós forgalom között mászkáltak. A csoport tizenéves tagjai közül páran elkezdtek fel-alá ugrálni az autókon, és rátámadtak a járműben ülő emberekre is. Egy járművezetőt megtámadtak és megvertek, miután a tizenévesek egy csoportja fel-le ugrált az autó szélvédőjén. A férfit egy helyi kórházban ápolják. 

A helyszínre érkező rendőrök százait SWAT- (Speciális Fegyveres és Taktikai) csapatok segítették, hogy megpróbálják helyreállítani a rendet, miközben a kibontakozó káosz közepette többször is lövéseket lehetett hallani.

A rendőrök a megrémült turistákat visszakísérték az autóikhoz vagy a szállodáikba, és a forgalom is leállt a rendőri intézkedések közepette. Egy hatéves fiút karon lőttek Chicago nyüzsgő városnegyedének, a Chicago Loopnak a közelében, egy 17 éves fiút pedig lábon lőttek. Mindkettőjüket a Northwestern kórházba szállították, állapotuk kielégítő.

Az akciót a közösségi médiában előre kitervelhették a tinédzserek, tavaly is előfordult egy hasonló jelenet Chicagóban.

Egy szemtanú a rossz szülői nevelésnek tulajdonította az incidenst. 

Hol vannak a szüleik? Ez a kérdésem

– mondta a Fox 32-nek egy chicagói származású nő a féktelen akció közepette.

 

Címlapkép: Shutterstock