Videóüzenetet küldött Donald Trump volt amerikai elnök a CPAC Hungary résztvevőinek, és köszönetet mondott az esemény szervezőinek. „Engedjék meg, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úrnak is üdvözletemet küldjem. 

Nagyszerű ember, nagyszerű vezető. Igazi megtiszteltetés, hogy szólhatok a szabadságszerető hazafiakhoz, akik Magyarországon összegyűltek (…)” 

– fogalmazott Trump.

A volt elnök felidézte, hogy ahogy hat évvel ezelőtt Varsóban mondta: „Mindannyiunknak, úgy Európában, mint Amerikában, össze kell fognunk, hogy megvédjük az értékeinket.” Trump azt is mondta, hogy elnökként megtiszteltetés volt a számára, hogy „négy hihetetlen éven át” mélyíthette az Egyesült Államok és Magyarország közötti „különleges barátságot”. 

Ezt a kapcsolatot nagyrészt Viktornak, a hihetetlen munkatársainak és a vele együtt dolgozó embereknek köszönhetjük

– mondta. Hozzátette, hogy üzeni a magyar és az európai konzervatívoknak, hogy „folytassák a harcot, és soha ne lankadjanak a szabadságunk és a civilizációnk védelmében”.

A Világgazdaság is megírta, hogy vádat emeltek Donald Trump ellen hallgatási pénz fizetésének ügyében New Yorkban. Az amerikai politika történetében még sosem emeltek vádat volt vagy regnáló elnök ellen.

Orbán Viktor miniszterelnök a Twitteren egy közös fotót posztolt a volt amerikai elnökkel, és azt írta a posztjában:

Harcoljon, Elnök úr! Önnel vagyunk!

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója számolt be arról, hogy Trump megosztotta a Truth Social közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök támogató tweetjét.

Idén újra elstartolt a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC) Budapesten. A május 4-én és 5-én zajló CPAC Hungary főszónoka ismét Orbán Viktor miniszterelnök volt