A Világgazdaság is megírta, hogy vádat emeltek Donald Trump ellen hallgatási pénz fizetésének ügyében New Yorkban. Az amerikai politika történetében még sosem emeltek vádat volt vagy regnáló elnök ellen.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Twitteren egy közös fotót posztolt a volt amerikai elnökkel, és azt írta a posztjában:

Harcoljon, Elnök úr! Önnel vagyunk!

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója szerdán számolt be arról, hogy Donald Trump megosztotta a Truth Social közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök támogató tweetjét.

A magyar kormányfő posztjára először David Pressman budapesti amerikai nagykövet reagált kritikusan. A diplomata a Twitteren azt írta, hogy „Magyarország külügyminisztere, Szijjártó Péter néhány hete: Mi úgy mutatunk tiszteletet, hogy nem avatkozunk bele más országok belpolitikájába, és nem fejtünk ki olyan véleményeket, amelyek megpróbálhatják befolyásolni ezt”.

Trumpot azzal vádolják, hogy 2016-ban, az elnökválasztási kampány idején akkori ügyvédjén keresztül 130 ezer dollárt juttatott el Stormy Daniels pornószínésznőnek, hogy hallgasson a kettőjük között állítólag tíz évvel korábban zajlott kapcsolatról. Trump tagadja a kapcsolat tényét.

Donald Trump korábban a közösségi oldalán arról írt, hogy vádemelés és letartóztatás vár rá az ügyben

Az ügyet politikai indíttatású eljárásnak nevezte, és tiltakozásra szólított fel ellene. 

Alvin Bragg ügyész azzal vádolta Trumpot, hogy a bejelentésével hamis várakozásokat kelt. Szerdán veszi kezdetét a történelmi jelentőségű tárgyalás. A volt elnököt rendőrök és titkosszolgák hada kíséri majd a bíróságra, ahol a manhattani kerületi ügyész várja majd. Az épület előtt már most gyülekeznek a Trump-hívők