BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyanús fehér port küldtek a német gazdasági miniszternek

Robert Habeck választókerületi irodájába érkezett a boríték.

A helyi rendőrség és tűzoltóság nagyszabású akciót indított, miután gyanús fehér port tartalmazó boríték érkezett Robert Habeck német gazdasági miniszter flensburgi választókerületi irodájába csütörtökön. Elővigyázatosságból a kikötőváros központjában található rendőrkapitányságot is kiürítették.

A hatóságok még vizsgálják, milyen anyagot tartalmaz a boríték.
Fotó: Tobias Schwarz / AFP


A Deutsche Welle szerint az iroda alkalmazottai maguk vitték el a borítékot magyar idő szerint délután háromkor a rendőrségre, miután egyikük felbontotta, és felfedezte benne a gyanús fehér port. A Zöld párt legalább egy másik alkalmazottja is kontaktusba került az anyaggal. Azért döntöttek az evakuálás mellett, mert nem tudták azonnal megállapítani a porról, hogy micsoda.
Nem érkezett hír róla, hogy bárkinek baja esett volna, a fehér port pedig az illetékesek még vizsgálják, bár szemtanúk szerint nagyrészt fehér homokról van szó. A DPA hírügynökség tudomása szerint az 

kizárható, hogy veszélyes vegyi vagy radioaktív anyagot tartalmaz.

A portál emlékeztetett, hogy klímaaktivisták januárban elfoglalták Habeck irodáját egy nagyszabású szénellenes tiltakozás keretében, mert árulással vádolják a Zöldeket és személyesen Habecket, aki a gazdaság mellett az energetikáért is felelős. A politikus népszerűsége sokat zuhant az utóbbi időben nepotizmus vádja és az épületenergetikai törvény módosítása miatt, amely szerint jövő évtől nem lehet kizárólag fosszilis energián alapuló fűtési rendszert újonnan beépíteni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.