A helyi rendőrség és tűzoltóság nagyszabású akciót indított, miután gyanús fehér port tartalmazó boríték érkezett Robert Habeck német gazdasági miniszter flensburgi választókerületi irodájába csütörtökön. Elővigyázatosságból a kikötőváros központjában található rendőrkapitányságot is kiürítették.

A hatóságok még vizsgálják, milyen anyagot tartalmaz a boríték.
Fotó: Tobias Schwarz / AFP


A Deutsche Welle szerint az iroda alkalmazottai maguk vitték el a borítékot magyar idő szerint délután háromkor a rendőrségre, miután egyikük felbontotta, és felfedezte benne a gyanús fehér port. A Zöld párt legalább egy másik alkalmazottja is kontaktusba került az anyaggal. Azért döntöttek az evakuálás mellett, mert nem tudták azonnal megállapítani a porról, hogy micsoda.
Nem érkezett hír róla, hogy bárkinek baja esett volna, a fehér port pedig az illetékesek még vizsgálják, bár szemtanúk szerint nagyrészt fehér homokról van szó. A DPA hírügynökség tudomása szerint az 

kizárható, hogy veszélyes vegyi vagy radioaktív anyagot tartalmaz.

A portál emlékeztetett, hogy klímaaktivisták januárban elfoglalták Habeck irodáját egy nagyszabású szénellenes tiltakozás keretében, mert árulással vádolják a Zöldeket és személyesen Habecket, aki a gazdaság mellett az energetikáért is felelős. A politikus népszerűsége sokat zuhant az utóbbi időben nepotizmus vádja és az épületenergetikai törvény módosítása miatt, amely szerint jövő évtől nem lehet kizárólag fosszilis energián alapuló fűtési rendszert újonnan beépíteni.