Most érkezett a szomorú hír szerkesztőségünkhöz: hosszú, méltósággal viselt betegség után otthonában, barátai és családja körében, 66 éves korában, álmában elhunyt Lang Györgyi – írta meg a Bors.

Fotó: Bors

A portál azt írja, az énekesnőnél 28 éves korában sclerosis multiplexet diagnosztizáltak. Bár évek óta kerekesszékbe kényszerült, idővel megbékélt a betegségével. Koncertezett, utazott a nagyvilágban. Azonban 2021 decemberében stroke-ot kapott, ennek következtében a beszédközpontja sérült, a jobb karja lebénult. Bár úgy tűnt, az énekesnő jobban van, állapota miatt jó ideje folyamatos segítségre szorult.

„A küzdelem azonban május 20-án, tíz nappal a 66. születésnapja után véget ért számára. A Pa-dö-dö együttes egyik fele örökre lehunyta a szemét, mérhetetlen űrt hagyva maga után... Falusi Mariann-nak, hozzátartozóinak, a barátainak ezúton kívánunk mielőbbi lelki megnyugvást!” – búcsúzik Lang Györgyitől a Bors.

A Pa-dö-dőt 1988-ban alapította Lang Györgyi és Falusi Mariann, nevük a balettszaknyelvben honos francia kifejezés, a pas de deux (kettesben, párban való tánc) kifejezés fonetikus átírása. A rémségek kicsiny boltja című musicalben szerepeltek együtt, majd összebarátkoztak. Először az Interpop Fesztiválon léptek fel, ennek a könnyűzenei fesztiválnak köszönhetik a népszerűségüket és az első albumukat.

1990-ben jelent meg a második albumuk, amelyről a szovjet katonák kivonulásáról szóló Bye-Bye Szása című dal óriási sláger lett.

Lang Györgyi hivatalos Facebook-oldalán május 2-án közzétettek egy bejegyzést, amelyben azt közölték, hogy a június 18-ra tervezett fellépésére minden jegy elfogyott.

„Nincs többé Pa-dö-dő sem” – sokan búcsúznak Lang Györgyitől

A Pa-dö-dő másik alapítója, Falusi Mariann egy dallal búcsúzott el a szombaton elhunyt Lang Györgyitől.