Lövöldözés tört ki a Németország délnyugati részén lévő Mercedes-gyárban csütörtökön, ketten meghaltak – közölték a német hatóságok, hozzátéve, hogy egy gyanúsítottat is őrizetbe vettek.

Fatalities in shooting at Mercedes-Benz plant site
Fotó: AFP

Ma reggel lövések dördültek a sindelfingeni Mercedes-Benz gyár területén, két ember életét vesztette

– közölte a stuttgarti ügyészség szóvivője. A rendőrség egy Twitter-bejegyzésben megerősítette az ügyészség közlését.

A nyomozók feltételezése szerint egyetlen, a gyárban dolgozó, 53 éves férfi a felelős a lövöldözésért.

 Az üzem biztonsági szolgálatának munkatársai feltartóztatták a feltételezett elkövetőt, és átadták a helyszínre érkező rendőröknek. 

Mindkét áldozat férfi, 44 évesek voltak. Egyikük a helyszínen meghalt, a másik áldozatot súlyos sebesülésekkel kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. A dolgozóknak a rendőrség és a vállalat támogató szakemberei segítenek megküzdeni a történtekkel.  A támadás indítékát vizsgálják. A környékbeli lakosságot nem fenyegette veszély – közölték.

A Mercedes-Benz a cég zászlóshajójaként ismert, S osztályú luxusszedánját gyártja a Stuttgarttól 17 kilométerre délnyugatra lévő Sindelfingenben található telephelyén, ahol a vállalati adatok szerint körülbelül 35 ezer embert foglalkoztatnak. 2012-ben a 3M amerikai multinacionális ipari konglomerátum nyugat-németországi gyárában, Hilden városban tört ki lövöldözés, amelyben egy ember életét vesztette, további négy pedig megsebesült.