A Kommerszant információi szeirnt, Brjanszk régióban az ukrán határ közelében szinte egyszerre lőhettek le az orosz légierő egy Szu-34-es vadászbombázóját, egy Szu-35-ös vadászgépét és két Mi-8-as helikopterét. A legénységüket megölték. A támadókat a földön és a levegőben is keresik. A régió illetékesei csak egy helikopter lezuhanását erősítették meg.

Zhukovsky,-,August,26,,2015:,Russian,Fighter,Su-34,Shows,Demonstration
Fotó: Kosorukov Dmitry

Az előzetes adatok szerint mindannyian ugyanahhoz a légicsoporthoz tartoztak – a vadászgépeknek rakéta- és bombatámadást kellett volna végrehajtaniuk az ukrajnai Csernyihiv régióban található célpontok ellen, a helikoptereknek pedig biztosítaniuk kellett őket. A négy harcigép egyike sem tért vissza a repülőtérre. A pilótáik feltételezhetően meghaltak.

Közben a TASS hírügynükség a segélyszolgálatokra hivatkozva csak egy Szu-34-es vadászgép lezuhanásáról számolt be. A helyi lakosok közösségi oldalakon közzétett videói alapján arra lehet következtetni, hogy legalább egy Mi-8-ast is lelöhettek, amely Klintsy város szélén zuhant le, és rakéta iktathatta ki. A beszámolók feltételezték, hogy a kilövéseket a földről hajtották végre.

Korábban a hírek arról szóltak, hogy csak egy helikopter zuhatn le és motorhiba lehetett az oka. Erről a Világgazdaság is beszámolt. Az orosz hírforrások szerint kigyulladt, majd lezuhant egy helikopter az oroszországi Klinci város közelében Az esetről több szemtanú is videófelvételeket készített, amelyeken szakértők szerint az látszik, hogy a motortérben keletkezett a tűz. A becsapódást követően az ismeretlen típusú gép felrobbant.