Továbbra is válságos az állapota két diáknak, akiket még szerda reggel lőtt le egy 13 éves fiú Szerbia fővárosában, Belgrádban. Rajtuk kívül még egy tanárnő is kórházban van, rá hétfőn újabb műtét vár. A tömeggyilkosságban kilencen haltak meg, köztük nyolc gyermek. Egy nappal később újabb vérengzés sokkolta az országot, Mladenovac környékén lövöldözött egy férfi, itt nyolcan haltak meg. 

Fotó: Darko Vojinovic

Ez utóbbi lövöldözésnél a súlyos sérültek közül többeket megműtöttek, még kilenc embert kezelnek a sürgősségi központban – írja a Magyar Szó. Szerbia nehezen ocsúdik a borzalmakból, az országot megrendítették a vérengzések. Közben elkezdődtek a temetések. Az iskolában lelőtt négy gyermeket és az intézmény iskolaőrét is örök nyugalomra helyezték szombaton Belgrádban. 

Ötven kilométerre a fővárostól, Malo Orasje faluban egyszerre öt fiatalt temettek szombaton, mindegyiküket ugyanaz az ámokfutó ölte meg, aki válogatás nélkül tüzelt mindenkire csütörtök éjjel. A faluban még most sem fogták fel a történteket, mint mondják, a gyilkos egyszerre öt családdal végzett. 

A rendőrség mindkét elkövetőt elfogta, de az iskolai lövöldöző kora miatt nem büntethető. Egyelőre egyik tömeggyilkosságra sem találtak indítékot.