A legfrissebb hírek szerint a halálos áldozat mellett 59-en szenvedtek különböző súlyosságú sérüléseket – közölték a tűzoltók a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség jelentése szerint.

Fotó: Rendőrségi felvétel

A szlovák tűzoltók szóvivője szerint több mint harminc tűzoltó vonult ki a közeli Malackából és Pozsonyból a D2-es autópályán balesetet szenvedett magyar autóbuszhoz. 

A magyar busz egy kamionnal ütközött össze az autópályán.

A szlovák rendőrség közlése szerint a baleset körülményeinek kivizsgálása még zajlik, azt viszont már tudni lehet, hogy mindkét jármű vezetőjének negatív volt az alkoholtesztje.

A forgalmat ideiglenesen elterelték, jelenleg az út járhatóvá tételén dolgoznak, a könnyebb sérülteket egy autóbusz szállította el a helyszínről.

Vážna dopravná nehoda na diaľnici D2 v smere na Kúty. Podľa informácii TV JOJ, vodič aurobusu pravdepodobne dostal mikrospánok a vrazil do kamióna, ktorý len pár sekúnd stál v odstavnom pruhu za odpočívadlom. Na mieste sa zranilo veľa ľudí a jeden 56 -ročný muž zomrel. Polovica autobusu je zakliesnená v kamióne. Na mieste zasahujú desiatky záchranárov. Viac na JOJ24 a v KRIMI od 19:00 #nehoda #autobus #kamion #malacky #zavod #kuty #bratislava #dialnica #dialnicaD2 #hasici #ate #policia #sosteamslovakia

Posted by Juraj Hajdin TV JOJ on Monday, May 15, 2023