Letaglózta az országot Vágó István váratlan halála: a legendás tévés szombatra virradóra hunyt el, halálhírét kollégái sem tudták még felfogni. Röviddel halála előtt ugyanis még aktívan posztolt a közösségi oldalán, a pápa Budapestre érkezéséről emlékezett meg. Vágó a legnagyobb tévés sikerét a Legyen Ön is Milliomos című műsorral aratta, vasárnap pedig a kvízműsor hosszú évek után visszatér a képernyőkre, hogy így tisztelegjenek a műsorvezető előtt. 

Vágó István
Fotó: RTL Sajtóklub

Az RTL Fókusz című műsorában jelentették be, hogy egy különkiadással emlékeznek meg Vágóról a hét végén. Hogy pontosan milyen keretek között, azt egyelőre nem tudni, 

A 24.hu felidézte: a műveltségi vetélkedő több mint egy évtizeden keresztül futott az RTL Klubon, majd az RTL II-n, ahol Vágó nyolc éven át vezette a műsort, majd a stafétát kis szünet után Fábry Sándor vette át, akitől később Friderikusz Sándorhoz került a műsorvezetői szék. 2013 után megszűnt a műsor, majd 2019-ben a TV2-n feléledt, immár Gundel Takács Gábor vezetésével, de csak rövid ideig futott. 

„Hogy néz ki az a világ, amiről én nem tudok semmit?” – egy ország gyászolja az első és egyetlen igazi kvízmestert, Vágó Istvánt

„Hogy ha majd egyszer nem leszek, minden ugyanúgy megy tovább? Rossz hírem van: igen!” – mondta nevetve évekkel ezelőtt a legendás műsorvezető.

Vágó István gyógyszer-vegyészmérnöki diplomát szerzett, majd külkereskedőként dolgozott. 1976-ban egy barkochbajátékkal kezdte tévés karrierjét, utána jó néhány vetélkedőt vezetett az MTV-n, az RTL Klubon, a TV2-n, a Story4-en. Grétsy Lászlóval évekig közösen vezette az Álljunk meg egy szóra! című nyelvművelő, Juhász Árpáddal a Kalendárium című tudományos ismeretterjesztő adást. Módos Péter mellett műsorvezetője volt a Pulzus című könnyűzenei adásnak, kilenc éven át közvetítette az Eurovíziós Dalversenyeket.