A pápa már Magyarországon volt, amikor megszületett Vágó István televíziós személyiség utolsó bejegyzése röviddel elhunyta előtt, és a Facebook-poszt az egyházfőről szólt.

Vágó István
Fotó: Facebook / Facebook

A 74 éves korában eltávozott műsorvezető Lendvai Ildikó volt szocialista politikus egy nem részletezett véleményére reagált.

A poszt a Facebook időmegjelölése szerint valamikor pénteken este született. Vágó István halálhírét szombaton kora délelőtt a Demokratikus Koalíció elnöksége közölte.

Hogy néz ki az a világ, amiről én nem tudok semmit?” – egy ország gyászolja az első és egyetlen igazi kvízmestert, Vágó Istvánt

Barátai, kollégái, tisztelői búcsúztak a ma váratlanul elhunyt Vágó Istvántól, a legendás műsorvezetőtől, aki úgy gondolkodott, hogy egy értelme biztosan van az életnek: ezt a ránk szabott kicsi időt próbáljuk kellemesen, békében, barátságban eltölteni. Az első és egyetlen igazi kvízmester korábban bevallotta, volt olyan játékosa a Legyen ön is milliomos!-ban, akinek segített, és azt is elárulta, miért.

Isten, áldd meg a magyart – kérte szentmiséjén magyarul Ferenc pápa, együttműködésre szólítva a felbolydult világot

Együttműködésre és nyitottságra szólított fel háromnapos magyarországi látogatásának fő eseményén, a Parlamentnél tartott vasárnap szentmisén Ferenc pápa. Eközben a világban nem enyhül a hatalmak közti feszültség, Ukrajnában a látogatás idején tovább dörögtek a fegyverek, a polgárháborús Szudánban éjfélkor véget ér a tűzszünet.