A Ryanair üdvözölte a Fővárosi Törvényszék döntését, miután az eltörölte azt a 300 millió forintos bírságot, amelyet tavaly szabott ki a légitársaságra a fogyasztóvédelmi hatóság, amiért egy az egyben áthárította az utasokra az extraprofitadót.

20230328 BudapestLiszt Ferenc nemzetközi repülőtérfotó: Havran Zoltán (HZ)
Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet

A Ryanair közleménye emlékeztet, hogy a társaság már az extraprofitadót is kritizálta, mert a légitársaságokat akkor sújtotta, amikor azok még a koronavírus-járvány utóhatásai miatt veszteségekről számoltak be. Hozzáteszik, hogy a magyar bíróság ítélete összhangban van az uniós joggal is, amely lehetővé teszi, hogy a légitársaságok szabadon döntsenek az áraikról.

A közlemény szerint a cég jogi vezetője, Juliusz Komorek felszólította Varga Judit igazságügy-minisztert, hogy kérjen bocsánatot a törvénytelen bírságot üdvözlő Facebook-bejegyzése miatt. A társaság a tavaly kiszabott bírságot politikailag motiváltnak nevezte, ugyanakkor megerősítette, hogy további beruházásokat terveznek Magyarországon, és szeretnék a Magyarországra és Magyarországról induló forgalmukat is növelni, amit a bíróság döntése is segít.