A horvát hatóságok 745 kiló kokaint foglaltak le 20 millió euró értékben a fiumei (Rijeka) kikötőben – közölte szerdán a Tengermelléki-Fennsík megyei (Primorsko-goranska zupanija) rendőrség. Mario Kovac, a korrupció és a szervezett bűnözés elleni országos rendőrkapitányság vezetője elmondta: a több mint fél tonna kokainra nem egyszerre, hanem az elmúlt három-négy hónap alatt bukkantak rá. 

Croatian Police Seize Record Drug Hauls Near Dubrovnik
Illusztráció
Fotó: Cover Images / Northfoto

 

Ami a drog mennyiséget illeti, a tíz legnagyobb fogás közé tartozik Horvátországban, ami pedig a tisztaságát, ez a legnagyobb fogás a horvát rendőrség és vámhatóság történetében

 

 – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy 80-90 százalékos tisztaságú kokainról van szó. Kiemelte: a szállítmányok különböző országokból és kikötőkből, főleg Dél-Amerikából, Kolumbiából és Bolíviából érkeztek. 

A hatóságok egy kábítószer-kereső kutya segítségével nézték át a rakományokat, és amelyik konténernél jelzett az állat, azt kinyitották. A 745 kiló kokaint öt különböző konténerben foglalták le, más-más időpontokban. Fiume nem számít kiemelkedő kikötőnek a drogcsempészet szempontjából, de az elmúlt három évben a Földközi-tenger egész területén nőtt a kábítószerfogások száma – húzta alá Kovac.