Szívszorító bejegyzésben búcsúzik a közösségi médiában a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület (MSE) két vezetőjétől. Teljes nevüket nem hozták nyilvánosságra, ezért lapunkban is csak a keresztnevükön szerepelnek.

Wizz Air, pilóták
Fotó: Facebook / Műegyetemi Sportrepülő Egyesület

Az MSE közleményében azt írja,

a vezetősége nevében megrendülten és mérhetetlenül mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dániel és Gábor életüket vesztették.

A történtek hátteréről nem ejtenek szót, de ők azok a pilóták, akik még vasárnap Svédország partjainál a kisgépükkel a Balti-tengerbe zuhantak. Az RTL tájékoztatása szerint a gép Lengyelországból szállt fel, és a Svédország közepén található Dala Jarna repülőterére tartott, ám eddig ismeretlen okokból a stockholmi Skavsta repülőtér felé vette az irányt. A Wizz Air a lapnak hétfőn megerősítette, hogy mindketten a légitársaság kollégái voltak.

Az MSE kiemelte: hivatalos tájékoztatást a család hozzájárulása után és kérésük szerint adnak. „Addig próbáljuk elfogadni az elfogadhatatlant. Megkérjük a sajtó munkatársait, hogy a családok és klubtársaink, repülőbarátaink gyászát és elvesztett szeretteink emlékét tiszteletben tartva ne keressenek minket, egyelőre nem szeretnénk nyilatkozni” – írták.