Januárban hirdette meg a vb szervezőbizottsága azt az egyedülálló lehetőséget, hogy mindazok, akik részt vesznek az év elejétől a világbajnokság kezdetéig tartó időszakban a kiválasztott 37 szabadidősport-rendezvény egyikén, vagy teljesítik a nyolc egyéni kihívás valamelyikét, hozzájutnak a kedvezménykuponhoz, és négy jegyet vagy bérletet vehetnek fél áron a vb-re. 

Budapest 20230511 Atlétika 2023 Világbajnokság VB sajtótájékoztató 100nap a VBig Youhuu kabala kabalafigura bemutatása Fotó Török Attila Nemzeti Sport Nemzeti Atlétikai Központ stadion épület belső Youhuu kabalaBudapest 20230511 Atlétika 2023 Világbajnokság VB sajtótájékoztató 100nap a VBig Youhuu kabala kabalafigura bemutatása Fotó Török Attila Nemzeti Sport Nemzeti Atlétikai Központ stadion épület belső Youhuu kabala
Fotó: Török Attila / Mediaworks

Ennek köszönhetően már több mint 10 ezer jegyet vettek a szurkolói klub rendezvényeinek résztvevői, akik a sportolásért cserébe ötvenszázalékos kedvezményt kaptak a budapesti atlétikai világbajnokságra.

Az érdeklődést jól jellemzi, hogy már több mint 190 ezer jegy fogyott el az atlétikai világbajnokságra, és van olyan versenynap, amelyre már alig lehet belépőhöz jutni. 

Augusztus 19. és 27. között kilenc napon át zajlanak majd a küzdelmek a Nemzeti Atlétikai Központban több mint kétezer atléta részvételével, akik több mint kétszáz országból érkeznek Budapestre.

Az atlétikai világbajnokság napijegyei a délelőtti programokra egységesen 3000 forintért kaphatók, a hétköznapi esti jegyek 6 900–18 900 forintba kerülnek, a hét végi esti programok pedig 8 900 és 22 900 forintos áron vásárolhatók meg – olvasható a rendezvény honlapján.