A csodásan megmenekült hajótöröttek eseteinek a számát gyarapítja annak az amerikai férfinak a története, akinek a kereséséről hosszú idő után lemondtak, aztán mégis előkerült.

Jagged rocky outcroppings off Hornos Island near Cape Horn in Chile
A kép illusztráció. Fotó: Shutterstock

Aaron Carotta evezőshajóján egyszál magában tervezte megkerülni a Földet. Dél-Amerikából indult el Smiles – Mosolyok – nevű hajóján, amelyet azonban felborított egy hullám, és a mentőcsónakba kényszerült. A 45-esztendős volt újságírót, televíziós személyiséget és utazásiblog-írót Kalandos Aaron néven is ismerik.

Carotta május 31-én adott le vészjelzést, ezt követően öt kereskedelmi és négy sporthajó indult el a keresésére, de június 12-én, hétfőn már reménytelennek ítélték meg a további kutatást. 

Csütörtökön azonban újabb vészjelzés érkezett. Éppen a térségben volt egy amerkai kereső repülőgép, és ez lelt rá aztán a tengeren hányódó kalandorra egy valóban reménytelen területen, ahol nincsenek szigetek, és csak elvétve járnak hajók. A legközelebb 390 kilométerre haladt ekkor hajó, a Baker Spirit nevű tanker. Ez útirányát megváltoztatva a helyszínre manőverezett, és pénteken meg is találták és felvették Carottát.