Egy negyvenéves férfi mintegy három héttel ezelőtt támadt rá a nyolcadik kerületben hajnalban hazaigyekvő fiatal nőre, akinek szomszédai riasztották a rendőröket. A kiérkező járőrök viszont elengedték a portugál turistát, aki nagyon nyugodtan arról adott számot, hogy sietnie kell, nehogy lekésse repülőgépét. 

Budapest,Hungary,July,20,,2020,View,Of,A,Traditional,Hungarian
Fotó: Jose HERNANDEZ Camera 51

Országgyűlési képviselői kérdésre adott válaszában Polt Péter legfőbb ügyész viszont arról számolt be, hogy a Budapesti V. És XIII. Kerületi Ügyészség a rendőrség álláspontjával szemben nyomozást rendelt el garázdaság vétsége és más bűncselekmények miatt. Magyarázatul hozzáfűzte, hogy a büntetőeljárásról szóló törvény lehetővé teszi, hogy az ügyészség a nyomozó hatóság által megállapított jogi minősítést felülbírálja és közvádas bűncselekmény miatt nyomozást rendeljen el. 

A rendőrök azzal indokolták a férfi elengedését, hogy a 25 éves nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, ezért csak magánvádas feljelentést tehet. Az rtl.hu akkori beszámolója szerint, ez meg is történt. A nő állítása szerint, a portugál elkövető lefogta, majd percekig fojtogatta, és a szomszédok léptek közbe. Az áldozat elmesélte az rtl.hu-nak, hogy végig kellett néznie, amint az erőszakos bántalmazó egyszerűen csak elsétál a tett helyszínéről. 

A férfi arról beszélt a rendőröknek, hogy néhány órán belül indul a repülőgépe Ferihegyről, és az utolsó éjszakáját már nem akarta a szállásán kifizetni, ezért inkább az utcán aludt. Azt állította, hogy mire felébredt, eltűnt a táskája, és azt valaki ellopta – vagyis azért vette üldözőbe és támadt rá a lányra, mert tolvajnak hitte.