Hamis legojátékot, szabadidőruhákat és partiszetteket foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a 153 millió forint értékű rakományra az M43-as autópályán egy bolgár rendszámú kamion ellenőrzésekor bukkantak – közölte a vámhivatal kedden.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal nav
Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A munkatársai a Krak-éri pihenőhelyen állították meg a Görögországból érkező teherautót, amely fennakadt a kockázatelemzésen. 

A raktérből LED-lámpák, párnák, kések, úszósapkák és papíráruk között az eredeti legóhoz a megtévesztésig hasonló 180 játék, 330 Palm Angels feliratos szabadidőruha-szett, valamint a Wednesday horrorkomédia szereplőinek fotóival díszített 17 ezer partikészlet került elő

 – sorolták.

A játékokról és a többi áruról is megállapították, hogy az eredetinél szemmel láthatóan jóval silányabb minőségűek. Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi termék hamisított, amely a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül került forgalomba.

A NAV pénzügyőrei a mintegy 18 ezer hamis árut lefoglalták, és iparjogvédelmi, valamint szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt eljárást indítottak – olvasható a közleményben.