Majdnem 30 millió forintot érő, 1176 doboznyi parfümöt találtak a pénzügyőrök egy furgonban az M7-es autópályán – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
testvérek, illatos, parfüm, tesók, M7
Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A közlemény szerint a Budapestről Horvátországba tartó furgonban két férfi, egy testvérpár volt, akik azt mondták, hogy a hamis parfümöket Budapesten vásárolták.

Az előzetes szakértői vélemény szerint a termékek hamisítványok, azokat a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hozták forgalomba.

A pénzügyőrök az 1176 doboznyi parfümöt lefoglalták; a testvérpárnak iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt kell felelnie – áll a közleményben. 

Négyezer tégely nikotinos párnácskát foglaltak le a budapesti repülőtéren

Mintegy négyezer tégely, csaknem nyolcmillió forintot érő svéd nikotinos párnácskát (snüssz) foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Repülőtéri Igazgatóságának munkatársai. A azt közölte pénteken, hogy a küldemények birtoklása és kereskedelme jövedéki engedélyhez kötött.

Május óta szinte hetente érkeztek küldemények a dobozokon szereplő címre, egy vállalkozás székhelyére. A küldeményeken fiktív címzett volt feltüntetve, a hozzá társított telefonszám viszont a raktározó vállalkozás képviselőjéhez volt köthető.

A cég ügyvezetője a jövedéki termékek adózását és jogszerű birtoklását nem tudta igazolni, ezért költségvetési csalás bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az okozott vagyoni hátrány eléri a 3 millió forintot. A pénzügyőrök a 16 kartondoboznyi árut lefoglalták – áll a NAV közleményében.