Az orosz védelmi minisztérium dróntámadással vádolta meg Kijevet hétfőn, miután Moszkva polgármestere közölte, hogy a belvárosban két épületet találat ért, és médiajelentések szerint roncsokat találtak a védelmi minisztérium közelében. A védelmi tárca a Telegram üzenetküldő alkalmazáson jelentette be, hogy két drónt semmisítettek meg.

dróntámadás történt Moszkvában, az ukránokat vádolják
A moszkvai dróntámadás nyomai.
Fotó: AFP

Szergej Szobjanyin polgármester szintén a Telegramon közölte, hogy a drónok hajnali 4 óra körül két, nem lakóházként szolgáló épületet találtak el. Hozzátette, hogy jelentős károk nem keletkeztek és áldozatok sincsenek.

A jelentésekből nem derült ki, hogy az épületek a drónok célpontjai voltak-e, vagy csak rájuk zuhantak.

Az orosz állami hírügynökségek a mentőszolgálatok közleménye alapján arról számoltak be, hogy drónmaradványokat találtak a Moszkva központjában húzódó Komszomolszkij sugárúton, mintegy 2 kilométerre a védelmi minisztériumtól.

Fotó: AFP

A jelentések hozzátették, hogy a Komszomolszkij sugárutat és a Lihacsov sugárutat lezárták a közlekedés elől, mivel egy magas irodaépület megrongálódott.

Az orosz védelmi minisztérium tévécsatornája, a Zvezda egy videófelvételen azt mutatta, hogy egy magas épület felső szintjein kitörtek az ablakok és megrongálódott az épület szerkezete.