Az Égei-tenger térségének stabilitásáról is tárgyalt az amerikai elnök és az újraválasztott görög miniszterelnök vasárnap telefonon – közölte a Fehér Ház, amely azt is bejelentette, hogy Joe Biden a hét végén hivatalos látogatásra Európába indul. 

Fotó: AFP

A Fehér Ház közleménye szerint Joe Biden gratulált Kiriákosz Micotákisznak újraválasztása alkalmából. A telefonos megbeszélésen mind a NATO-n belüli védelmi együttműködés fontosságáról, mind a kétoldalú gazdasági és társadalmi kapcsolatok erősítéséről szó esett. Megerősítették, hogy az Egyesült Államok és Görögország folytatja szoros együttműködést a mindkét fél számára fontosnak tekintett kérdésekben, így a stabilitás fenntartásában az Égei-tenger térségében.

A Fehér Ház szintén vasárnap azt is bejelentette, hogy Joe Biden jövő hét végén európai hivatalos látogatásra indul. 

A körútját vasárnap Londonban kezdi, ahol találkozik III. Károly királlyal, Rishi Sunak miniszterelnökkel, és a kétoldalú kapcsolatok további erősítéséről tárgyal. Joe Biden július 11–12-én részt vesz a Vilniusban szervezett csúcstalálkozóján, ezt követően pedig Helsinkiben az északi országok vezetőivel találkozik.