BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmas aknamezőket létesített északi határára Ukrajna

Mivel az északi határ másik oldalán is ellenség van, védrendszert épít oda Kijev. Az ukrán erők csaknem hatezer aknát telepítettek.

Bár jelenleg elsősorban az ellentámadásra koncentrál, a védelmet sem hanyagolja el Ukrajna. Kijev arról döntött, hogy komoly védrendszert épít északi határán. Ukrajna tíz nap leforgása alatt 30 aknamezőt alakított ki az ország északi határszakaszán – adta hírül a kárpátaljai Kárpáti Igaz Szó hírportál.

Military mobility of Ukrainian soldiers in Luhansk Oblast
Fotó: Daniel Carde

Tudjuk, hogy az északi szomszédunkkal közös államhatárunkra polgári értelemben még sokáig nem lesz szükség, mivel a határnak azon az oldalán nincs barátunk. Ezért azt a feladatot tűztük ki, hogy a határvonalat áthatolhatatlanná tegyük az ellenség számára

– jelentette ki Facebook-oldalán az Ukrán Egyesített Erők parancsnoka, Szerhij Najev.

Az altábornagy részletesen ismertette, hogy tíz nap alatt mintegy 6000 akna felhasználásával 30 tankelhárító aknamezőt hoztak létre az említett határvidéken. Ezenkívül csaknem 5000 méter hosszúságban lövészárkokat ástak, 6500 méteren tankcsapdákat alakítottak ki. Emellett bunkereket, lőállásokat is építettek.

Putyin: a Wagner csoport jogilag nem létezik

Az orosz elnök továbbra is várja a Wagner zsoldosait az orosz hadseregbe.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.