Közélet

Lvivet lőtték rakétával az oroszok

Legalább hárman meghaltak a fronttól távoli város elleni támadásban.

Rakétatalálat ért egy lvivi lakóházat Ukrajna nyugati részén, a frontvonaltól több száz kilométerre, a támadásban legalább hárman meghaltak – közölte Telegram-oldalán Andrij Szadovij, a város polgármestere.

A polgármester korábban videót is közzétett az oldalon, melyben nyolc sebesültről és sok lakás megrongálódásáról számolt be. Beszámolt a mentőszolgálatok mozgósításáról is, és jelezte, hogy több ember még a romok alatt lehet. A polgármester korábban azt mondta, hogy egy súlyos állapotban lévő személyt mentővel szállítottak el.

Lviv, 2023. július 6.Tűzoltók és rendőrök a helyszínen, miután orosz rakétatalálat ért egy lakóházat a nyugat-ukrajnai Lvivben 2023. július 6-án. A támadásban három ember életét vesztette.MTI/EPA/Mikola Tisz Lviv, 2023. július 6.
Tűzoltók és rendőrök a helyszínen, miután orosz rakétatalálat ért egy lakóházat a nyugat-ukrajnai Lvivben 2023. július 6-án. A támadásban három ember életét vesztette.
MTI/EPA/Mikola Tisz
Fotó: Mikola Tisz / MTI

Lviv megye kormányzója, Makszim Kozickij arról írt a Telegramon, hogy a lakóépületet az orosz erők közvetlen találata érte. A frontvonaltól több száz kilométerre fekvő Lviv és térsége már az Ukrajna elleni 2022. február 24-i orosz invázió kezdete óta a támadások célpontja volt.

Kozickij felidézte, hogy legutóbb, június 19–20-án éjjel drónok támadtak egy kritikus infrastruktúrát Lvivben. Oroszország tagadja, hogy polgári célpontokat támadna.

 

 

rakétatalálat támadás Ukrajna lakóház
Kapcsolódó cikkek