Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a karmelita kolostorban fogadta Stephen Harpert, Kanada korábbi miniszterelnökét, a jobbközép pártokat tömörítő Nemzetközi Demokrata Unió (IDU) elnökét – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.  

ORBÁN Viktor; HARPER, Stephen J.
Budapest, 2023. július 6.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Stephen Harpert, Kanada korábbi miniszterelnökét, a jobbközép pártokat tömörítő Nemzetközi Demokrata Unió (IDU) elnökét a Karmelita kolostorban 2023. július 6-án. A megbeszélésen áttekintették a jobboldali, konzervatív pártok szorosabb nemzetközi együttműködési lehetőségeit. Kiemelt téma volt az ukrajnai háború, és hatásai a világpolitikára.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Budapest, 2023. július 6.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Stephen Harpert, Kanada korábbi miniszterelnökét, a jobbközép pártokat tömörítő Nemzetközi Demokrata Unió (IDU) elnökét a Karmelita kolostorban 2023. július 6-án. A megbeszélésen áttekintették a jobboldali, konzervatív pártok szorosabb nemzetközi együttműködési lehetőségeit. Kiemelt téma volt az ukrajnai háború, és hatásai a világpolitikára.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

A megbeszélésen áttekintették a jobboldali, konzervatív pártok szorosabb nemzetközi együttműködési lehetőségeit. Kiemelt téma volt az ukrajnai háború és hatásai a világpolitikára – ismertette Havasi Bertalan. 

A magyar kormányfő már korábban is fogadta a volt kanadai miniszterelnököt. Stephen Harper a Konzervatív Párt színeiben 2006-tól 2015-ig volt Kanada miniszterelnöke. A Nemzetközi Demokrata Unió világszerte 60 országból több mint 80 jobbközép pártot tömörít.