Közélet

Oroszország légicsapásokkal megsemmisített két ukrán lőszerraktárt

Sorozatos ukrán támadásokról, valamint szilárd orosz védelemről számolt be a TASZSZ hírügynökség. Orosz katonai források szerint az ukránok nagy erőkkel próbálnak utat törni a keleti fronton, Bahmut környékén, illetve hírszerző csapatok Herszonba igyekeztek átjutni a Dnyipro folyón. Az oroszok azt közölték, hogy számos ukrán katonát és felszerelést megsemmisítettek.

Az orosz sereg déli főcsoportjának sajtóközpont-vezetője közölte, hogy vadászgépeik rakétákkal és bombacsapásokkal megsemmisítettek két ukrán lőszerraktárt, valamint gyülekező katonai csoportokra is rátámadtak.

Military mobility continues on Bakhmut frontline in Ukraine
Fotó: Anadolu Agency via AFP

A rakéták és bombák gyülekező ukrán csapatokat és harci eszközöket semmisítettek meg Liszicsanszk, Szoledar, Bahmut, Alekszandro-Kalinovo és Avdejevka területén

– mondta Vadim Asztafjev.

Az orosz déli hadseregcsoport Tornado-S rakétarendszereket is bevetett az ukrán sereg 24. gépesített dandárjának egységei ellen – írta meg a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

A hírügynökség arról is beszámolt, hogy az orosz erők négy ukrán támadást is visszavertek Donyeck térségében. A jelentés szerint az ukrán hadsereg 60. gépesített dandárjának három csoportja próbált áttörni a fronton Liszicsanszk, Soledar és Bahmut városnál. Az orosz védelem minden próbálkozást visszavert, és súlyos veszteségeket okozott az ukránoknak.

Orosz kémet adott ki Washingtonnak Észtország

Észtország kiadta Vagyim Konosenokot Washingtonnak. A feltételezett orosz hírszerző az Egyesült Államok szerint amerikai gyártmányú elektronikai termékeket és lőszert akart Oroszországba csempészni. A 48 éves orosz férfit az észt hatóságok 2022 októberében vették őrizetbe.

A TASZSZ arról is beszámolt, hogy egy kisebb ukrán egység megpróbált átkelni a Dnyipro folyónál. Az oroszok háromcsónaknyi ukrán katonát öltek meg a folyón, összesen 12-t. Az ukrán egység Herszon térségbe próbált meg átkelni, vélhetően hírszerzési céllal.

 

Bahmut Oroszország légicsapás
Kapcsolódó cikkek