Rendkívüli állapotot hirdettek ki a boszniai Gradacacban, miután egy fegyveres lelőtt három embert, három másikat pedig megsebesített, majd pedig önmagával is végzett, a brutális támadást pedig lefilmezte, és az Instagramon osztotta meg – írta a Jutarnji list.

gyilkosság
Nermin Sulejmanovic, az állítólagos elkövető volt feleségével, az egyik áldozattal.
Fotó: Bug.ba

Helyi sajtóinformációk szerint az elkövető a 35 éves Nermin Sulejmanovic volt, aki péntek délután Gradacac városának több pontján is lövöldözött. A pánik azután terjedt el a településen, hogy a férfi megosztotta az Instagramon: fegyver van nála, és erőszakos tettre készül.

Ezt követően Sulejmanovic végzett a volt feleségével, valamint egy közelben álló édesapával és a fiatal gyermekével is, egy arra járó rendőr pedig megsebesült a lövöldözés során, majd meg is halt.

A gyanúsított ezután elhajtott a kocsijával, és pár utcányira két másik emberre is rálőtt, akik könnyebben sérültek meg. A férfi állítólag élőben közvetítette és kommentálta a mészárlást, amelyet az Instagramon a megdöbbent helyi lakosok végig követtek.

A gyilkosságsorozat kezdete után nem sokkal Edis Dervisagic polgármester rendkívüli állapotot hirdetett Gradacacban, és arra utasította a helyi lakókat, hogy maradjanak távol a közterületektől. A Tuzla kantoni rendőrkapitányság pedig bejelentette, hogy hajtóvadászatot indítottak a 35 éves testépítő után.

Azonban miután elmenekült, maga ellen fordította a fegyverét, a hatóságok pedig már csak a holtestét találták meg az útról lesodródott kocsijában.

A rendőrök jelenleg is helyszínelnek, további áldozatokról és a sebesültek állapotáról még nem tudni. A bosnyák hatóságok mellett a horvát hatóságok továbbra is magas készültségben vannak, ám a tragédia remélhetőleg már véget ért.