Közélet

Titokzatos robbanás rázta meg Enerhodart, többen megsérültek

Az orosz megszállás alatt álló településen valószínűleg dróntámadás történt. Orosz ezredes is van a sérültek között.

Robbanás történt pénteken a Zaporizzsja megyében lévő, orosz megszállás alatt álló Enerhodar városban rendőrségi vezetők egy értekezlete alatt. Az incidensben többen megsebesültek, köztük Pavel Cseszanov, az orosz belügyminisztérium ezredese – hozta nyilvánosságra az ukrán katonai hírszerzés.

Fotó: AFP

A szakszolgálat hozzátette, hogy a sérülteket mihamarabb oroszországi egészségügyi intézményekbe készülnek elszállítani. A hírszerzés értesülései szerint az oroszokkal együttműködő helyi rendőrfőnök irodájában tartották a találkozót, amikor erőteljes robbanás történt a helyiségben. Az orosz rendőrezredesen kívül megsérült az operatív munkavégzésért felelős helyettese, a vizsgálati osztály vezetője és több egységparancsnok is. Először a helyi kórházba szállították a sérülteket.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál hozzátette, hogy a hírszerzés által közzétett videófelvételből ítélve dróntámadás érte az épületet. Az ukrán hírszerzés közölte még, hogy tudomása szerint az épületben nemcsak a rendőrkapitányság működik, hanem az a megszálló hatóságok embereinek szálláshelye is. A robbanás következtében az épületben jelentős károk keletkeztek, tűz ütött ki, amely a harmadiktól az ötödik emeletig terjedt.

Visszaverték az ukrán támadásokat az oroszok

Az oroszok szerint az ukrán hadsereg csaknem nyolcszáz embert és több járművet is vesztett. Az Ukrajnával határos orosz és az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek több településéről jelentettek a helyi hatóságok ukrán tüzérségi támadást.

 

 

Enerhodar robbanás Zaporizzsja
Kapcsolódó cikkek